یادگار ماندگار

نوشته های نسبتا ادبی خودم رو می نویسم.

یادگار ماندگار

نوشته های نسبتا ادبی خودم رو می نویسم.

نوشته های ادبی که نه، ولی خب شاید کمی وزن، یا حد اقل احساس توشون باشه!
نوشته هایی که باید از بعضی نظر ها دور می موند!
و دیگه نمی تونستند توی دل بموند! چون هر لحظه امکان گر گرفتنشون می رفت.
به هر حال، حال و هوای هر کسی در آینده خاطرات زیبا و درس های خوبی براش محسوب می شه!
چه بهتر که با قلمی خوش ماندگار بشن :)

کلمات کلیدی
بایگانی
آخرین مطالب

attention span

يكشنبه, ۴ تیر ۱۳۹۶، ۰۹:۱۶ ق.ظ

چگونه مدت زمان بیشتری متمرکز بمانیم؟

کال نیوپورت: قدرت برتر در قرن بیست و یکم توانایی متمرکز ماندن است.

به مدت زمانی که می توان بر روی یک مسئله متمرکز بود  Attention span می گن. بعضی آمارها می گن که میزان میانگین attention span آدم ها از 12 ثانیه در سال 2000 به 8 ثانیه تو سال 2013 رسیده است.

آینده از آن کساییه که بتونن ساعت ها پشت میز بمونن و با کارایی زیاد کار کنن، در حالی که بقیه در حال چک کردن شبکه های اجتماعی و کنار اومدن با وقفه های بی مورد هستند.

برای بالا بردن تمرکزمون چه راه هایی داریم؟

1- استرس خودمون رو کم کنیم. یک آزمایش انجام دادن که از یه عده کشاورز قبل و بعد از برداشتشون تست هوش گرفتند، دیدن که بعد از برداشت به دلیل داشتن استرس کمتر، نتیجه بهتر بوده! پس با استرس کمتر، تمرکز بهبود پیدا می کنه

2- بهترین زمان ها رو به کارهای مهم بپردازیم. زمانی که حالمون بهتره، سر حال تر هستیم رو به کارهای با اولویت بیشتر بپردازیم و زمان های دیگه رو برای کار های معمولی بذاریم.

3- برای کارها زمان مشخص تعیین کنیم.

مثلا می گیم برای این کار می خوایم یک ساعت وقت بذاریم. وقتی برنامه داشته باشیم، استرس کمتری داریم و نگرانی کمتر روی ما اثر می ذاره، نگران این نیستم که چه وقفه های توی این مدت می آد و می تونیم اون ها رو ساده تر نادیده بگیریم. از وقتی که داریم روی این کار مشخص می گذاریم هم خوشحالیم و احساس ضرر کردن نمی کنیم.

4- در هر لحظه فقط یک کار!

چیزایی که حواس ما رو پرت می کنن رو بذاریم کنار و به کارمون بچسبیم. مغز ما برای مولتی تسکینگ ساخته نشده. از لحاظ بایولوژیک این مسئله ثابت شده است که ما نمی تونیم به طور همزمان چند تا مسئله نیاز به توجه و تمرکز رو پیش ببریم.

خب پس چرا مولتی تسکینگ می کنیم معمولا؟ چون ما به طور اشتباه از مولتی تسکینگ احساس بهتری داریم. توی این مدت ما کارا تر نخواهیم بود و بازدهی مون کمتر هم می شه، ولی از لحاظ احساسی، حس بهتری نسبت به کارمون خواهیم داشت!

5- ریلکسینگ و مدیتیشن باعث می شه که تمرکز آدم بیشتر بشه، این رو هم آزمایش کردن دانشمندا!

6- معمولا وقتی مقدار آب بدن از یه حدی کمتر می شه، با این که احساس تشنگی هم نمی کنیم، ولی باعث می شه که حواسمون رو نتونیم خوب جمع کنیم. پس آب بیشتر بخوریم.

7- از چیزایی که آشکارا حواسمون رو پرت می کنه آگاه باشیم و خلاص بشیم. تلگرام و شبکه های اجتماعی و ایمیل و ...، می شه برای این ها یک وقت معین داشت و در اون زمان به بررسی ناتیف ها پرداخت.

8- گام های کوچک زیادی برداریم.

یکی از مشکلات عدم تمرکز اینه که نسبت به انجام کار ابهام داریم. از کجا باید شروع کنیم و چطوری باید بریم جلو، در آن واحد می خوایم چندتا نگرانی رو با هم برطرف کنیم.

در این مواقع بهتره که کار رو به تسک ها و گام های عملیاتی کوچیک تری تقسیم کنیم، ولو این که تعداد این گام ها زیاد باشه، ولی باعث می شه که با خیال راحت تری به کارمون برسیم.


موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۶/۰۴/۰۴
نرگس فتان

نظرات  (۷)

با در هر لحظه فقط یک کار مخالفم. دلیل و توجیه علمی‌شو نمی‌دونم ولی من بیشترین بازدهی و بهترین نتیجه رو زمانی دارم که سرم شلوغ‌تره و درگیرترم. [چرا؟]
پاسخ:
خب الهام معمولا می گه که خانما در مولتی تسکینگ قوی تر از مردا هستند.
۰۵ تیر ۹۶ ، ۱۷:۰۶ الهام شمسی
اون حرف رو برای این می‌گم که مقالات می‌گن ارتباط بین بین دو نیمکره، معمولاً در مغز خانما بیشتر از مغز آقایون هست و برای همین توانایی مولتی تسکینگ در خانما قوی‌تره. حالا این یه بحثه. یه بحث هم هست که می‌گن اتفاقاً به همین دلیل، تمرکز خانما در انجام امور کمتر از آقایونه معمولاً، چون همزمان مغز خانما درگیر یه سری پردازش موازی دیگه هم هست. اما اینکه بازدهی کدوم بیشتره، به نظرم فردبه‌فرد فرق می‌کنه. درسته که اگه تمرکز بیشتر باشه، "پتانسیل" برای افزایش بازدهی، بیشتره در همون شخص (تمرکز فقط یه فاکتور تعیین‌کننده‌ی بازدهی هست). اما بین اشخاص نمی‌شه مقایسه کرد. ممکنه یکی با صرف همه‌ی تمرکز و مهارتش روی یه کار، بازدهیش کمتر از یکی دیگه باشه که تمرکزشو پخش کرده بین کارای مختلف. البته دارم فکر می‌کنم اگه تعریف فیزیکی بازدهی رو در نظر بگیریم، شاید اتفاقاً بازدهی در افرادی که به مالتی تسکینگ عادت و مهارت دارن و کاراشون خراب نمی‌شه از نظر خودشون، بیشتر باشه چون تمرکز (انرژی) کمتری صرف کردن برای یه نتیجه‌ی خاص (مخرج کسر بازدهی کوچک شده در این حالت). فکر می‌کنم شاید اونی که شما می‌گین توی پست، منظورش بهره‌وری باشه که تعریف مدیریتیشون انگار فرق داره (تو اصول و مبانی اقتصاد که تو کارشناسی سر کلاسش رفتم، استاد و کتاب اینو می‌گفتن که تعریفاشون فرق داره و موافق بودم).
پاسخ:
خیلی پیچیده شده. من قبول دارم فرد به فرد اوضاع بهتره. قطعا هر کس وقتی به یک کار تمرکز می کنه نتیجه اش از چند کار بهتر می شه. حالا اینا حالات کلیه.
در کل ولی می گن بهترین حالت زمانیه که آدم روی دو تا پروژه کار کنه، ولی نه هردو پروژه هم زمان. 
۰۵ تیر ۹۶ ، ۱۷:۰۸ الهام شمسی
اسم درس رو اشتباه گفتم تو کامنتم. درس اصول مدیریت بود.
پاسخ:
بله بله
اون مخرج تو کسری که الهام گفت، برای من زمانه.
این کسر به نوعی توان مصرفیه. انرژی تقسیم به زمان.
وقتی برای انجام چند کار موازی زمان کمتری به نسبت سری بودن کارها صرف می‌کنم، و چون در هر صورت هر کاری رو به نحو احسن انجام می‌دم (چه سری چه موازی و کلاً مستقل از زمان و مکان)، اینجوری بازدهی‌م بیشتر میشه به نظرم.
پاسخ:
:-؟

۰۵ تیر ۹۶ ، ۱۷:۳۴ علی اصغر عبدالکریمی
زیبا (با لحن میرسلیم)
پاسخ:
:))))
۱۶ تیر ۹۶ ، ۰۳:۴۰ الهام شمسی
تولد نرگس رو تبریک می‌گم؛ إن‌شاءالله همیشه شاد و موفق باشه، و زیر سایه‌ی رحمت الهی :)
پاسخ:
ممنونم :) لطف دارید شما
تولدِ دخترتونو تبریک میگم. ان‌شاالله همیشه سالم و سلامت باشه و سرحال و قبراق‌ :)
پاسخ:
تشکر می کنم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی